top of page
  • Foto van schrijverBarbara

West-Germany keramiek, uniek en tijdloos

West-Germany keramiek, wij zijn er dol op! In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw was het zeer populair. Het was een tijd van economische bloei in Duitsland en veel mensen konden zich luxe goederen veroorloven, waaronder keramiek. Inmiddels zijn het echte collectors items die ongekend populair zijn. Want er is keramiek in elke vorm, maat en kleur. Daarnaast is de kwaliteit dusdanig hoog dat het keramiek nu, zo'n 70 jaar later, vaak nog in uitstekende staat is.

Barbara van Lefft Vintage met een grote bruin/oranje West-Germany vaas
Trots op deze West-Germany vondst

Bekende West-Germany Er waren verschillende belangrijke keramiekfabrieken in West-Duitsland, waaronder Höhr-Grenzhausen, die bekend stond om zijn unieke glazuurtechnieken. De fabrieken maakten allerlei soorten keramiek, van serviesgoed tot decoratieve vazen en beeldjes. De ontwerpen waren vaak geïnspireerd op de populaire mid-century modern stijl, met heldere kleuren en geometrische vormen.


Een andere bekende West-Germany keramiekfabriek was Scheurich, die bekend stond om zijn vazen in de vorm van potten met een afgeplatte bovenkant. Deze vazen werden vaak gebruikt als bloempotten en waren erg populair in de jaren 60 en 70.


Er waren ook enkele kleinere, ambachtelijke keramiekstudio's in West-Duitsland, zoals die van de bekende keramist Lucie Rie. Zij maakte unieke, handgemaakte stukken met subtiele kleuren en organische vormen. Haar werk was zeer gerespecteerd en werd tentoongesteld in galeries over de hele wereld.


Mid-century modern West-Germany keramiek was ook populair buiten Duitsland, vooral in de Verenigde Staten. Veel mensen verzamelden het als een manier om hun liefde voor de mid-century modern stijl te laten zien.


Verschillende West-Germany vazen in een kast
West-Germany bij mij thuis

West-Germany bij Lefft Vintage West-Germany keramiek is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de keramiek en blijft het populair bij verzamelaars vanwege zijn hoge kwaliteit en unieke ontwerpen. Het is een mooi voorbeeld van hoe kunst en design samenkomen om iets unieks en waardevols te creëren.


Vintage West-Germany vaas in oranje met groen


Het is tegenwoordig best moeilijk om aan authentiek West-Germany keramiek te komen, aangezien de meeste fabrieken in de jaren 80 zijn gesloten. Inmiddels hebben wij door de jaren heen een uitgebreide collectie bij elkaar verzameld. Ik denk dat we zo'n 300 verschillende West-Germany items hebben. Vazen, lampen, schaaltjes, asbakken... Veel staat hier in onze webshop. Zoek je iets specifieks? Ik denk graag met je mee!


Liefs, Barbara

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page