top of page
  • Foto van schrijverBarbara

5 tips om vintage in huis te combineren

Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is: hoe combineer ik vintage in mijn huis? Voor ons is dat de leukste uitdaging. Ik denk dat vintage in elk huis een mooie aanvulling kan zijn. Of dat nu in de vorm van vintage meubels of accessoires is. In dit blog delen we 5 tips.

Vintage hoekje met vintage dressoir en vintage stoel met daarop twee katten
De hal bij mij thuis met een vintage dressoir en stoel

  1. Kies voor een vintage eyecatcher in huis. Bijvoorbeeld een mooi schilderij, een Perzisch tapijt of een keramiek dierenbeeld.

  2. Gebruik verschillende materialen in je interieur, dat maakt dat de ruimte interessanter wordt. Met vintage textiel geef je je huis een warme en gezellige uitstraling. Denk aan kussens, dekens of gordijnen in vintage of retro stijl. Vintage kussens zijn een veilig item om mee te beginnen, want de investering is niet zo groot en het is gemakkelijk te wisselen.

  3. Voeg een vintage look toe aan je huis door gebruik te maken van oude deuren, ramen of andere elementen. Dat kan een leuke manier zijn om je huis een unieke uitstraling te geven. Ook houten vloeren,

  4. Wees niet bang om te mixen en te matchen met verschillende stijlen en periodes. Door te mixen met verschillende vintage stukken, kun je een unieke en interessante look creëren.

  5. Onthoud de regel van drie wanneer je accessoires toevoegt aan je interieur. Dit houdt in dat oneven aantallen aantrekkelijker zijn. Denk aan drie verschillende kandelaren op een bijzettafel. Of drie vintage vazen op de kast. Speel daarbij met verschillende vormen of hoogtes. Zo lijkt het alsof je niet te veel hebt nagedacht over je interieur.

Een moderne keuken met vintage bureau en accessoires
Mijn keuken, een mix van modern en vintage
Een vintage drankkast met daarop verschillende West-Germany vazen
De wet van drie(tallen) kun je ook verdubbelen naar zes

Waar vind je mooie vintage items? Als je er een oog voor hebt kun je vintage en tweedehands winkels afstruinen op zoek naar het perfecte item. Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je geen tijd om van kringloop naar kringloop te gaan? Er zijn verschillende vintage winkels die dat voorwerk al voor jou hebben gedaan, zoals natuurlijk Lefft Vintage ;) . Ik doe niks liever dan lekker kringlopen en heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Kijk dus vooral even in onze webshop wanneer je naar iets op zoek bent.


Wat ik je verder nog wil meegeven: laat je creativiteit de vrije loop en wees niet bang om te experimenteren! Zo kun je een uniek en persoonlijk interieur creëren dat bij jou past. Heb er vooral plezier van.


Liefs, Barbara

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page