top of page

Rotan

Rotan is tegenwoordig razend populair, maar wist je dat het in de jaren '60 ook niet weg te denken was uit het Nederlandse huishouden? Door zijn natuurlijke uiterlijk past het in ieder interieur. Ook een groot pluspunt van rotan is de duurzaamheid, want rotan groeit - net als bamboe- als kool. 

Elke maand onze unieke nieuwe vondsten in jouw mailbox.

Gelukt! Je bent vanaf nu als eerste op de hoogte van onze nieuwste vintage vondsten!

vintage nieuwsbrief

Wat is de kwaliteit van de vintage rotan meubels?

Rotan meubels zijn de afgelopen jaren weer enorm hip geworden en worden veel gezocht. Bij Lefft vindt je kwalitatief goede rotan meubels en accessoires van kinderpauwstoelen tot designer rotan tafels. Naast rotan hebben wij ook bamboe meubels en manou. Manou is een dikke soort rotan die lijkt op bamboe.

Wat is rotan?

Rotan is een materiaal dat afkomstig is van de rotanpalm die voorkomt in de tropische regenwouden. Voornamelijk te vinden in Maleisië en Indonesië, maar de vele soorten rotan zijn ook in andere tropische landen te vinden. De soorten variëren in kleur en in dikte, niet elke rotan meubel is dus exact hetzelfde. Rotan meubels worden met speciale vlechttechnieken handgemaakt in Indonesië. Bij rotan spreken wij dus niet over riet, waar het nogal eens mee in de war wordt gehaald.

Past rotan ook in mijn interieur?

Tegenwoordig vind je in elk interieurblad wel rotan items voor je interieur. Rotan is namelijk ideaal te combineren met verschillende soorten stijlen. Van vintage tot retro en zelfs modern. Rotan geeft ook direct een unieke vibe aan je kamer. Denk bijvoorbeeld aan een rotan stoel in je lounge of een rotan bijzettafel met wat groene planten. Onze persoonlijke favoriet zijn de rotan kinderstoeltjes voor op de kinderkamers. Super schattig!

bottom of page