Over Lefft Vintage

Vintage Family business

Wij zijn Barbara en Mandy, moeder en dochter, verslaafd aan vintage. In ons vorig leven hielden wij ons bezig met inrichten: kapperszaken, kantoren en bedrijfsruimtes, maar ook onze eigen woning in het TV programma 'Nederland verbouwd'.

Tegenwoordig richten wij ons liever op speuren, struinen en vinden. We vinden het heerlijk om samen heel Nederland (en buurlanden) af te struinen. Er is zoveel mooi, uniek, grappig of bijzonders te vinden!

We find the best of what's lefft

Minder nieuwe meubels produceren is beter voor onze mooie natuur. En tweedehandse vintage & retro interieur is beter voor de sfeer in huis. 1 + 1 = Lefft. Onze missie is daarmee simpel: jou voorzien van de mooiste tweedehandse interieur items. Dit doen wij door kwalitatief interieur te scoren, meubels en accessoires waar je nog tientallen jaren plezier van kunt hebben.

 

Begonnen als pop-up store

In 2017 zagen wij een kans en opende wij onze eerste pop-up store: Vintage Lodge. Het idee was om dit 3 maanden te doen. Inmiddels zijn we enkele jaren en een nieuwe naam verder en zijn we te vinden in Amersfoort, Houten en natuurlijk online. In Amersfoort zijn we onderdeel van de mixstore Vintage Friends en in Houten hebben wij nog een eigen winkel. 

Onze achtergrond

Barbara Andriessen is moeder van twee volwassen dochters en oma van een prachtig klein meisje. Vanuit haar opgeknapte boerderij in Garderen runt ze Lefft fulltime. Ten minste, als ze niet weer op pad is om het hele land af te struinen. Interieur is al jaren haar grote passie. Ze is met een aantal styling projecten in meerdere magazines gefeatured en deed in 2016 mee aan het televisie programma "Nederland verbouwd".

Mandy de Kruijf is de mama van dat prachtige kleine meisje Charlie, (en dus ook Barbara's dochter). Vanuit haar appartement in Arnhem, die vol staat met vintage, runt ze de webshop en onze Instagram pagina. Ze gaat ook regelmatig mee op pad om Charlie alvast de kneepjes van het vak te leren.

Heb jij nog tips of wil je ons een vraag stellen? We zijn bereikbaar via info@lefft.nl of via DM op Instagram

over ons_mandy_de_kruijf_en_barbara_andr
Mandy-Barbara-1536x864.jpg

Artikel bij In de buurt Houten
Door Celeste Heikamp

"Barbara en Mandy van Lefft vintage: 'vintage is duurzaam,
uniek en kan tegen een stootje'

Dagelijks struint Barbara Andriessen kringloopwinkels af naar echte kringloopparels. Drieënhalfjaar geleden begon ze samen met haar dochter Mandy de Kruijf, een vintage pop-upstore in Barneveld. Het concept is inmiddels uitgegroeid tot een winkel op Het Rond: Lefft Vintage. Barbara’s huis – een 120 jaar oude woonboerderij – staat ook vol vintage items en was zelfs op tv in het programma Nederland Verbouwt."
Lees het volledige artikel >>