top of page

Vintage Kasten

Een unieke vintage kast kan een bijzondere twist geven aan jouw interieur. Of je nu kiest voor een stijlvolle boekenkast die rijkt tot aan het plafond, een design dressoir of matchende vintage nachtkastjes: een vintage kast biedt opbergruimte, maar zorgt ook voor een unieke toevoeging aan de woonruimte.

Onderaan pagina text

Tweedehandse vintage kasten

Alle vintage kasten bij lefft zijn en tweedehands, ingekocht over de hele Benelux. Met vintage bedoelen wij dat de kasten dateren uit de jaren 40, jaren 50, jaren 60 of jaren 70. Elke vintage kast is uniek en neemt je mee terug in de tijd. Een vintage kast herken je aan zijn unieke kernmerken, verschillend per decennium.

 

Kasten uit de jaren 40 zijn kenmerken zich door een simpele look en door linoleum. Ze zijn vaak gemaakt van gebogen hout of van emaille. In de jaren 50 werden de kasten een stuk moderner. Er werd veel gebruik gemaakt van chroom en pastelkleuren. Vintage kasten uit de jaren 60 herken je aan het Scandinavisch hout en het design met strakke lijnen. Kasten uit de jaren 70 zijn een stuk vrolijker met grafische printen en natuurlijk hout zoals terracotta en rotan.

Soorten vintage kasten

In onze vintage webshop vindt je allerlei soort vintage kasten. Veel voorkomende vintage kasten zijn vintage dressoir, jaren 60 vintage kasten, vintage nachtkastjes en vintage vitrinekasten. Maar met enige regelmaat hebben wij ook vintage boekenkasten, vintage kledingkasten, vintage wandkasten, vintage medicijnkastjes, vintage buffetkasten, vintage bureaukasten, vintage secretaire kasten of vintage drankkasten. 

Vintage interieur sfeer creëren

Een vintage kast geeft elke ruimte in je woning enorm veel sfeer. Om echt een vintage sfeer te creeren in je woning kan je een vintage kast heel goed combineren met enkele andere vintage items. Denk bijvoorbeeld aan een Perzisch tapijt, West Germany vazen, of een paar schattige vintage beelden.

bottom of page