top of page

unieke vondsten

Eens in de zoveel tijd vinden we een item waar we écht trots op zijn. Een echte unieke vondst. Deze items zijn vaak snel weer verkocht, maar houden hier een speciaal plekje op onze website (en natuurlijk ook in ons hart). 

Keramische tijgers

Keramische beelden van roofdieren zijn helemaal hot! Zo'n lekker fout beeld mag nu als echte eyecatcher in het interieur. Deze zusjes zijn helemaal bijzonder, want twee bij elkaar passende beelden kom je niet elke dag tegen.

FtigerA4-2.jpg
WhatsApp Image 2018-10-19 at 15.02.35.jp
WhatsApp Image 2018-10-19 at 15.02.26.jp

Pastoe dressoir van Cees Braakman

Dit Pastoe dressoir is een echte oudje van Cees Braakman uit de jaren 50. Zeer typerend voor Pastoe zijn de lades, verder is deze kast organischer van ontwerp dan de latere Made to Measure-kasten waar je ook weer hetzelfde ontwerp binnenkant lade ziet. Deze kast is van zo'n goede kwaliteit dat hij nog jarenlang goed zal blijven en ook niet in prijs zal dalen. Een echte investering dus. 

Sabine en Joost zijn de nieuwe eigenaren van deze prachtige Pastoe en stuurde ons deze foto's. 

WhatsApp Image 2018-10-19 at 15.15.22.jp

Zeldzame West Germany lamp

West Germany ken je van de vazen met de unieke kleuren, vormen en patronen. Deze zeldzame West Germany lamp is ontworpen voor Cari Zalloni. Zalloni ontwierp de series Zyklon, Continua en Facette die nu erg geliefd zijn onder verzamelaars.  

 

Het is de facette lamp (de voet), met een prachtige retro kap uit de jaren 70. Hij is ook nog eens in perfecte vintage staat geen beschadigingen aan de voet en het grootste formaat vloerlamp, de voet is in een prachtige kleur okergeel. 

De lamp heeft inmiddels een nieuwe eigenaar. 

Ftigersset-2.jpg
WhatsApp Image 2018-10-19 at 15.36.00.jp

Jaren 70 Temde Leuchten lamp

Deze jaren 70 designer bureaulamp is van Temde Leuchten. Deze Duits-Zwitserse fabrikant maakt veel gevarieerde lampen van zeer hoge kwaliteit. Door de sluiting van de fabrikant worden de Temde lampen niet meer gemaakt, wat natuurlijk bijdraagt aan de uniekheid van dit item. Daarnaast is het een design wat je niet snel zult tegenkomen, wij kunnen deze Temde ook nergens anders vinden. 

Deze lamp is te bewonderen in onze winkel in Houten en kost 85 euro. 

bottom of page