top of page

Vintage Stoelen

Vintage stoelen heb je er in alle soorten en maten. Een relaxte fauteuil, praktische eetkamerstoel, kleurrijke cocktailstoel of authentieke designer stoel. Het belangrijkste is dat een stoel comfortabel zit. Kun je niet kiezen? Combineer verschillende stoelen met elkaar voor een speels effect. 

Tweedehands en vintage stoelen kopen

Tweedehands en vintage stoelen zijn er in alle soorten en maten. Ben jij op zoek naar een eetkamerstoel, een bureaustoel, een relaxte fauteuil, een cocktailstoel of een authentieke designer stoel? Het belangrijkste is dat een stoel comfortabel zit. 

 

In een mooie eetkamer kan een unieke vintage stoel niet ontbreken. Combineer meerdere vintage stoelen in verschillende vormen en kleuren voor een speels effect. 

 

Hoe herken je een echte vintage stoel? Dat verschilt heel erg per jaartal. Jaren 60 vintage stoelen herken je bijvoorbeeld aan hun Scandinavische uiterlijk. Hout, strakke lijnen, functioneel. Of van plastic. Ook ontbraken de bekende rotan stoelen en banken van Rohe Noordwolde niet in menig vintage interieur. In de jaren 70 kwam er veel meer kleur en speelsheid in de vintage stoelen. Zitzakken en kuipstoelen zijn echte jaren ‘70  parels, evenals retro bloemenprint ligbedden. De jaren daarop kwamen minimalistische stoelen weer in de mode. De jaren ‘80 kende veel zwarte stoelen en de landelijke stijl.

bottom of page