top of page

Perzische Tapijten

Perzische tapijten zijn een lust voor het oog. De prachtige patronen en heldere kleuren doen ieder interieur opleven. Perzische tapijten zijn er in eindeloos veel variaties, elk tapijt is uniek, authentiek en van mooie kwaliteit. 

Onderaan pagina text

Tweedehandse Perzische Tapijten

Bijna elke maand vinden wij prachtige tweedehandse Perzische tapijten. Het gaat om Perzische tapijten die in goede staat zijn en waar je nog jaren lang plezier aan hebt. Perzische tapijten zijn niet alleen om op de grond te leggen maar ook ideaal om een wand of meubel te bekleden.

Wanneer je online een Perzisch Tapijt koopt let dan altijd goed op de maten. Met sommige tapijten kan je een hele woonkamer aankleden en andere zijn bedoeld voor bijvoorbeeld een vintage dressoir.

Wat is een Perzisch Tapijt?

Een Perzische tapijt is een handgemaakt tapijt, voornamelijk afkomstig uit Iran. Ze werden heel vroeger gezien als kunst items waar duizenden jaren lang tempels mee werden versiert. Je herkent de sierlijke kleden vaak aan de patronen die erin zijn verweven. De meeste tapijten worden gemaakt van wol, zijde en katoen. 

Soorten Perzische Tapijten

In onze webshop vind je verschillende soorten Perzische tapijten. Zo hebben wij Perzische lopers, vierkante Perzische tapijten en ronde Perzische tapijten. Daarbij zijn ze ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het gaat meestal om rode Perzische tapijten, blauwe Perzische tapijten en roze Perzische tapijten.

bottom of page