top of page

in de media

Artikel Telegraaf
Door Sigrid Stamkot - 18/10/2021
Foto Aldo Allessie


'Oog voor ambacht
De historie van de boerderij waar Barbara Andriessen (54) met haar vriend Cees woont, gaat terug tot 1898, maar het interieur is jaren 60. De woning is ingericht met vooral accessoires in de typische kleuren van die tijd: paars, oranje, bruin en rood. Verder kastjes, een grotere servieskast, een bureau, dressoir, veel rotan items en een grote keramieke tijger uit de jaren 60 als blikvanger.

"In de jaren 50, net na de oorlog, leefden de mensen best sober, maar in de jaren erna werd het leven wat uitbundiger", typeert de bewoonster haar favoriete tijd. Zelf geboren in de sixties vindt zij vooral de rondingen en het ambacht prachtig. "Alles is mooi gemaakt, veel hout, vaak licht teakhout, ronde vormen, slanke pootjes. Je ziet dat er over design en vormen is nagedacht en hoe alles bij elkaar past. Het handwerk komt echt naar voren en vaak zijn het meubels die lang meegaan omdat ze van hoge kwaliteit zijn." De beige taupe lounge chiar, de Ottoman van Eames, is een van haar favorieten in huis. Een model dat nog altijd een gewild meubelstuk is, evenals de bruine leren Togo-bank van Linge Roset. 
Ook de bekende merken van die tijd vinden we terug: vazen van West-Germany, rotanstoelen, tafels en plantenstandaards van Rohe Noordworlde, een knap stukje Nederlands design en meubels van Pastoe. Barbara vond er diep weggestopt in een kringloopwinkel een dressoir van. "Ik heb net weer een Pastoe tafel gevonden. Bij zo'n verborgen parel sta ik te jubelen en bel ik mijn dochter Mandy, dan doen we samen een vreugdedansje!"

Geen museum
Samen met Mandy speurt zij stad en land af voor zulke ontdekkingen. Voor in hun beider huizen, maar ook om te verkopen in hun winkel Lefft Vintage. De mooiste vondsten krijgen thuis een plek, al worden ze gecombineerd met wat stuken uit de jaren 70 en modernere items. "Het moet ook geen museum worden."

Lees het volledige artikel >> 

1aae0610kl.jpg
Mandy-Barbara-1536x864.jpg

Artikel bij In de buurt Houten
Door Celeste Heikamp

"Barbara en Mandy van Lefft Vintage: 'vintage is duurzaam,
uniek en kan tegen een stootje'

Dagelijks struint Barbara Andriessen kringloopwinkels af naar echte kringloopparels. Drieënhalfjaar geleden begon ze samen met haar dochter Mandy de Kruijf, een vintage pop-upstore in Barneveld. Het concept is inmiddels uitgegroeid tot een winkel op Het Rond: Lefft Vintage. Barbara’s huis – een 120 jaar oude woonboerderij – staat ook vol vintage items en was zelfs op tv in het programma Nederland Verbouwt."
Lees het volledige artikel >> 

'T GROENTJE

'T groentje tipt Lefft Vintage op Houtennieuws.nl

8 januari 2020 - Houtennieuws.nl

bottom of page